pirmdiena, 2008. gada 7. aprīlis

E-demokrātijas mērinstrumenti

Mērinstruments - ērta informācijas meklēšana

http://www.metacrawler.com/
Apvienotais informācijas meklētājs, kurā ir iekļauti Google,Yahoo, MSN meklētāji. Meklētājā tiek piedāvātas sadaļas - Web, Images, Audio, Video News,Yellow pages, White pages.
Patīk tas, ka lapa ir viegli pārskatāma. Meklētajai informācijai tiek piedāvāta arī alternatīva informācija, piemēram, ierakstot "cat", piedāvā arī informāciju par "dog" utml. Meklētājs parāda arī pēdējās lietas-informāciju, kas ir meklēta.
www.about.com
Arī šajā meklētājā ir vairākas sadaļas, kurās var sameklēt dažnedažādāko informāciju - Autos, Businese & Finance, Cities & Towns, Computing & Technology, Education, Electronics & Gadgets, Entertainment, Food& Drink, Health, Hobbies & Games, Home & Garden, Jobs & Careers, News & Issues, Parenting & Family, Religion & Spirituality, Shopping, Sports & Recreation, Style, Teens, Travel, Video Games.
Informācija ir daudz un dažāda veida, un patīk tas, ka liela daļa informācija ir ļoti noderīga, bet tomēr tikt tieši līdz tai vēlamajai informācijai ir diezgan pagrūti.

Mērinstruments - e-konsultācijas

http://www.eastriding.gov.uk/consult/

Šī saite dod iespēju piekļūt dažādām konsultāciju informācijām. Ir iespēja apskatīt visas konsultācijas, izteikt savu viedokli un komentārus. tāpat arī tiek jautātāti dažādi jautājumi uz kuriem var atbildēt ikviens un rezultātā, visi viedokļi tiek apkopoti un radīts risinājums vai kaut kas tamlīdzīgs. ir vairākas konsultāciju sadaļas, par kurām tiek sniegta informācija. Šīs sadaļas ir bizness, ekonomika, vide, veselība,darbs, karjera,ziņas, bibliotēkas,transports, sociālās rūpes,tūrisms, kultūra, kā arī demokrātija.
patīk tas, ka ir ērts dizains, un arī samērā viegli un ātri atrodama informācija, kā arī ātra piekļuve tai. Liels pluss ir tas, ka iespējams saņemt konsultāciju atskaites PDF failos
http://forums.parliament.uk/html/index.html
Lielbritānijas parlamenta mājaslapa, kurā iedzīvotājiem ir iespējas izteikties. Parlaments pašlaik šo lapu attīsta, lai cilvēki varētu vairāk izteikt savu viedokli.Šīs e-konsultācijas tiek veidotas kā forumi, kuros izsaka savu viedokli. Tajā ir vairāki forumi, kas ir slēgti, taču joprojām var iegūt informāciju par tiem. Pašlaik ir viens atvērtais forums kas atvērts 2.aprīlī un tiks slēgts 21maijā. šis forums darbojas, lai uzklausītu cilvēku viedokļus, kuriem ir bijusi tieša pieredze ar bruņoto spēku atlasi un saglabāšanu.
Patīk tas, ka jebkuram cilvēkam, kuram ir bijusi saistība ar doto tematu ir iespēja izteikties, izteikt savu viedokli un pieredzi.

Par citiem demokrātijas mērinstrumentiem informāciju var palūkoties šeit:http://docs.google.com/Doc?id=dcpzfc99_42gffqw3ff

Nav komentāru: